Home

News

SLY & ROBBIE,THE REGGAE TWIN

No Comments Blog

SLY & ROBBIE feat. JUNIOR REID

Sly & Robbie vormen samen het schoolvoorbeeld van het ultieme muzikale huwelijk; een partnerschap dat, eenmaal gevormd, niet alleen het landschap van Jamaicaanse muziek getekend heeft, maar van alle soorten muziek. De ritmes van drummer Sly Dunbar en bassist Robbie Shakespeare zijn de drijvende kracht achter talloze songs. Sly & Robbie hebben zich gepartnered in 1975, toen ze beiden al gevestigde figuren waren in de Jamaicaanse scene. Sly Dunbar had zijn debuut opgenomen met producer Lee Perry. Ondertussen had Shakespeare ook reeds naam gemaakt; zo was hij begin jaren ’70 lid van producer Bunny Lee’s band The Aggrovators.

Als productie-team staat het duo gelijk aan een creatieve storm. Met hun eigen label “Taxi” produceerden ze op het snijvlak van de moderne dub, raggae en dancehall, tal van artiesten als Jimmy Cliff, de gevestigde Franse zanger Serge Gainsbourg (zijn album Aux Armes et Cætera, 1975), Culture, Peter Tosh, Toots & the Maytals, Gregory Isaac en Max Romeo. Zij maakten ook de aanstekelijke ritmes voor albums van Bunny Wailer, de Mighty Diamonds, Jacob Miller en Barrington Levy. Ook zijn hebben ze inmiddels de hele wereld over getourd met bands als U-Roy, Peter Tosh, en Black Uhuru (opening voor de ROLLING STONES)
Ook hebben Sly & Robbie in de loop der jaren hebben steeds gewerkt met artiesten die ver verwijderd waren van de reggae scene, zoals Joe Cocker, Bob Dylan, de Rolling Stones, Monty Alexander, Herbie Hancock en Grace Jones. De reikwijdte van hun producties en optredens kent schijnbaar geen grenzen.

Op vrijdag 5 augustus staat het legendarische samen met zanger Junior Reid op het podium van Off_Corso. Het zal hun enige Nederlandse optreden zijn! Tickets zijn verkrijgbaar online via Paylogic, of fysiek bij alle filialen van Primera in Nederland (kijk voor www.primera.nl voor een shop bij jou in de buurt).

Datum: vrijdag 5 augustus 2011
Deuren: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur
Tickets: €22,50
Voorverkoop via:
Primera: alle 450 shops in Nederland (www.primera.nl)
Rotterdam: bij Plato (Meent) en Velvet (Oude Binnenweg)
Info: communicatie@off-corso.nl

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com