Home

Events

UROY/BIG YOUTH

  • Date: February 12, 2015
  • Location: VK BRUSSEL | BRUSSEL
  • Venue: U ROY / BIG YOUTH
  •  Buy Tickets
fb_event_button
Datum :donderdag 12 februari 2015
Locatie :VK
Organisatie : Skinfama VK concerts
Tickets
22€ (vvk)
25€ (kassa)

Koop online

Genre
Uur
19:30  doors
20:00 One Root
21:00 U-Roy & Big Youth
00:00 curfew

 

U-Roy

De muzikale carrière van U-Roy begon in 1961, meer bepaald als DJ op sound systems. Dit stuurde hem in de armen King Tubby. Tubby was op dat moment namelijk aan het experimenteren met materiaal en sound, en stond op het punt om dubmuziek uit te vinden. Met dj U-Roy als speerpunt, werd de nieuwe sound van King Tubby’s new sound als snel enorm populair en U-Roy werd zo maar even een Jamaïcaanse bekendheid. In de jaren ’80 nam U-Roy nog enkele albums op met andere DJs die toen de overstap maakten naar producties, Tapper Zukie en Prince Jazzbo. Maar U-Roy is en blijft de man die aan de basis lag van het hele DJ-gebeuren, als producer in Jamaica en ook als belangrijke (indirecte) invloed op de rappers uit de VS.

Big Youth

Big Youth werd geboren op 19 April 1949 en startte zijn carrière als sound system DJ. Hij staat erom bekend om het Rastafari standpunt te integreren in zijn lyrics, keerde zich ook af van elke vorm van geweld, en bekeek de geschiedenis van de Zwarten vanuit een positieve hoek. Big Youth maakte deel uit van de eerste golf Jamaïcaanse DJs die geïnspireerd waren door U-Roy. Na enkele singles in de hitlijsten van Jamaïca, bracht hij ook een heleboel albums uit, ging internationaal gaan touren en hielp mee om een hele generatie DJs op de kaart te zetten. Hij bleef gedurende zijn ganse carrière prediken over de Rastafari-levensstijl en paste de politieke boodschap toe van Bob Marley and the Wailers (en andere Jamaïcaanse artiesten van zijn generatie).

 

One Root

ONE ROOT zijn zeven muzikanten die zweven tussen jaren 60 Roots Reggae (The Congos, The Abyssinians) en de groove van de jaren 80 reggae (Black Uhuru, Steel Pulse, Aswad…). De meeste bandleden komen uit Brussel. One Root aka Sunrockers werden al vrij snel bekend in de Benelux, en met twee singles, twee videoclips en een EP, speelde de groep al op meer dan 100 shows waaronder Reggae Geel, Dour Festival, ZwarteKross, Hootananny Club…

Heartbeat Movement

Supported by Heartbeat Movement!

uroybigyouth
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com