Home

Events

LEE SCRATCH PERRY

  • Date: October 10, 2014
  • Location: GEBOUW-T | wilhelminaveld 96 Bergen op Zoom
  • Venue: LEE SCRATCH PERRY
  •  Buy Tickets

Genre

Reggae

Support Act

Dubmaster T

Locatie

Rabozaal

Zaal open / aanvang

20:30 / 21:30 uur

Lee Scratch Perry meets Pura Dub

Vrijdag 10 oktober 2014

Lee Scratch Perry begon zijn loopbaan eind jaren vijftig bij Studio One van Sir Coxsone Dodd waar hij werkte als manusje-van-alles en later als producer. Nadat hij bij Coxsone was vertrokken begon hij na een korte periode bij Joe Gibbs voor zichzelf. Aanvankelijk nam hij in diverse studio’s platen op met een grote verscheidenheid aan artiesten, onder wie Bob Marley, begeleid door huisband The Upsetters.

In 1973 bouwde hij in de tuin van zijn huis in Kingston zijn eigen studio “The Black Ark”, waar zijn genie tot volle ontwikkeling kwam. In de Ark nam hij in 1976 het briljante Heart of the Congos op, volgens sommigen een van de beste reggaeplaten aller tijden. De studio brandde in 1980 af. Het gerucht ging dat Perry de boel zelf in brand zou hebben gestoken, maar dit is niet bewezen. Perry belandde in Amsterdam en kwam in contact met de makers van het VPRO-radioprogramma Black Star Liner, met wie hij de LP Return Of Pipecock Jackson opnam. Vervolgens vertrok hij naar Londen, waar hij met Adrian Sherwood een aantal albums heeft gemaakt. In 2010 verscheen het album Revelation. Op dit album wordt Perry bijgestaan door onder anderen George Clinton en Keith Richards.

Bregt Puraman De Boever is de frontman van Pura Vida en de bezieler van de nu al legendarische Lost Ark Studio in de bossen van Maria Aalter. Via Congo Ashanti Roy (The Congos) waarmee Bregt en zijn band Pura Vida al meerdere malen samen op tour gingen, kwam hij in contact met de meester Lee Perry. Inmiddels zijn er plannen voor een gezamenlijk album, dat tegen 2015 uitgebracht gaat worden. Een single is er wel al; Heaven Gate. Dit nummer neemt ons mee naar de tijd van The Superape.

Om zijn bezoek aan de Lost Ark Studio te verzilveren spelen Pura Dub en Lee scratch Perry 1 show, deze avond zal integraal opgenomen worden. Een magische avond om nu al naar uit te kijken!

www.lee-perry.com

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com