Home

Events

KENNY B

  • Date: March 25, 2016
  • Location: POPPODIUM ANNABEL | ROTTERDAM
  • Venue: KENNY.B & BAND
  •  Buy Tickets

kennyb banner 1

Kenny B, Surinaamse zanger met de meeste nummer één hits in eigen land. Na diverse succesvolle albums in het Engels, Aucaans en Sranantongo stapt Kenny B over op het Nederlands. Zijn hit ‘Parijs’ (“Praat Nederlands met me”) staat zeven weken op nummer 1 in de top 40 en zijn debuutalbum bereikte de hoogste positie in de albumcharts. Begrijpelijk, want de muziek van de Surinaamse zanger, die eigenlijk Kenneth Bron heet, is een ontzettend fijne mix van reggae, dancehall en pop.

Kenny B stond al op de radar van Top Notch baas Kees de Koning. Op vakantie in Suriname, was er helemaal geen ontkomen meer aan. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits.” Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. “Zes weken lang hoorde ik niets meer van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes. Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal.”

“Het was een uitdaging”, erkent Kenny. “Nederlands is geen gemakkelijke taal voor muziekteksten. Je zult moeten spelen met klanken en intonaties. Uiteindelijk raakte ik helemaal in de ban en ben ik gek op de nummers.” Ondanks de nieuwe koers is Kenny zijn moedersland niet vergeten. “Nee joh, dit album is absoluut ook voor Suriname. Zij zullen dit zeker diggen. Ik zie het zelf als een mooie toevoeging aan de Surinaamse muziek.”

fb_event_button

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com