Home

Events

HOUSE OF NOACH

  • Date: April 11, 2015
  • Location: ARSENAAL | VLISSINGEN
  • Venue: ZIGGY RECADO | JAH RED|ZED 1| JR RED| JR KENNA }AND MORE
  •  Buy Tickets

CHECK HOUSE OF NOACH ON FACEBOOK

fb_event_button

HOUSE OF NOACH EVENTS
Presents
HOUSE OF REGGAE
Een avond vol Reggae & Good Vibes!!!
11 april Arsenaaltheater-Vlissingen
ZIGGI RECADO
Ziggi Recado, ook wel Ricardo Blijden is Neerlands trots op het gebied van reggae. Na zijn waanzinnige optredens op het Duitse Summerjam Festival, Rototom Sunsplash en het Franse Zenith Festival verovert hij ook langzaam de internationale reggae scene.Ziggi is oorspronkelijk een Rotterdammer, maar werd door zijn grootouders opgevoed op
St. Eustatius. De artiestennaam van de reggae-artiest is verzonnen door zijn oma, zij noemde hem als klein jochie al Ziggi.
In 2004 werd de eerste single van Ziggi uitgebracht: ‘In My Head’, met daaropvolgend  de volgende single ‘Hightime’. So Much Reasons was het debuutalbum dat in 2006 werd uitgebracht. Hiermee verdiende hij meteen de nodige awards, zoals de BNN Urban Award voor het beste album.
Het tweede album van Ziggi In Transit wordt in 2008 uitgebracht in Nederland.

In 2010 brengt Ziggi zijn eerste EP exclusief op Itunes uit genaamd Same Difference/Introducing Ziggi Recado, gevolgd door zijn derde album Ziggi Recado in 2011JAH RED (Roots Reggae/Ragga)
Carlus Benito Harry, beter bekend als The Original Jah Red(geboren in Guyana 28 september 1960)is een roots reggae artiest. Hij verhuisde naar Jamaica in 1977 waar hij de reggae vibes te pakken kreeg. Jah Red is een van de originele leden van de Surinaamse reggaeband The Creators met wie hij in 1992 het album Sranang Lobi Foe Mi Atie maakte. Op dit album staan nummers als Wheel and Turn en All Fools Day.

STAR DAVID (Roots Reggae)
Star David is geboren in 1957 in Paramaribo, Suriname. Hij kwam in 1971 naar Europa. Hij werd geïnspireerd door de grote reggae artiesten waaronder natuurlijk Rastafari
Bob Marley. In 1978 verbleef hij in Jamaica waar speciale behandeling van de meester zelf kreeg. Daar is hem de naam Star David gegeven.

JUNIOR KENNA (Reggae/Dancehall)
Jr Kenna is een jonge talentvolle Nederlandse reggaeartiest van Surinaamse/Indonesische komaf. Al op jonge leeftijd werd hij geïnspireerd om mee te doen in dit muziekgenre door o.a. zijn vader(Kendread), moeder, ooms en broers. In eerste instantie is Jr Kenna als rapper begonnen, maar al gauw ging zijn voorkeur uit naar reggae. Al opgroeiend ontwikkelde hij zijn vocale vaardigheden en ook zijn talent voor tekstschrijven is opmerkelijk. Al op 10 jarige leeftijd is hij begonnen met het uitvoeren en opnemen van zijn muziek.

ZED-I (Reggae/Dancehall)
Joseph Jarzinio Dias Elliott ( Zed – I Jah Secret ) werd geboren op 9 juli 1976 op het zonnige eiland St. Maarten.
Zed-I groeide op in het Ghetto District of Dutch Quarter (momenteel woont hij in Nederland). Net als in elke andere getto, was het altijd een strijd.
Zoals het verstrijken van de tijd verandering brengt, veranderde ook hij, hij werd steeds meer positief en begon ook een positieve boodschap (Rastafari) uit te dragen.

JUNIOR REDS (Reggae/Damcehall)
Junior Reds is opgegroeid in Rotterdam. Als de zoon van de legendarische reggaeartiest Jah Red werd zijn talent gevoed door de oudere generatie.
Zijn muziek maakt het mogelijk jongeren een stem te geven, de tekst schetst een duidelijk plaatje aan de luisteraar, samen met de melodie probeert hij mensen iets te geven waar zij aan kunnen relateren.

KENDREAD (Roots Reggae)
Kendread is al enige tijd een bekende naam in de reggae wereld.
Kendread is van Surinaamse afkomst en begon zijn muzikale carrière al op zeer jonge leeftijd. Al van kleins af aan wordt hij bewogen door muziek.
In 1975 kwam hij naar Nederland waar hij op 20 jarige leeftijd Rasta Farian werd.
Na met diverse artiesten te hebben samengewerkt en verschillende bands te hebben opgericht (o.a. Dasjan en The Revivals), besluit Kendread in 1991 verder te gaan als solo artiest.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com