Home

Events

DON CARLOS @POPSHOP

  • Date: June 17, 2018
  • Location: CLUB POPSHOP ROTTERDAM
  • Venue: DON CARLOS and band
  •  Buy Tickets

donrbanner

DON CARLOS, LIVING LEGEND

De Jamaicaanse reggaezanger Don Carlos draait al meer dan veertig jaar mee. In 1965 zette hij zijn eerste stappen op het rood-geel-groene reggaepad als solozanger, maar zijn carrière nam pas echt een vlucht toen hij in 1973 bij het trio Black Uhuru kwam. Carlos had een groot aandeel in de productie van het legendarische Black Uhuru-album Love Crisis, later heruitgebracht als Black Sounds Of Freedom.  Don Carlos besloot verrassenderwijs na 3 jaar om uit deze band te stappen en een solo-carriere op te starten.
Het zou echter tot in 1981 duren voor zijn echte doorbraak kwam met het heavy roots & culture album getiteld ‘Suffering’.

Daarna ging het snel, de albums volgden elkaar in rap tempo op waarvan ‘Harvest Time’, ‘Day to Day Living’ en ‘Them Never Know Natty Dread Have Him Credential’, toch wel de bekendsten zijn. In de jaren daarna bleef de reputatie van Don Carlos maar groeien, tot aan de reunie van Black Uhuru begin jaren ’90 toe.
Don Carlos stopt waarschijnlijk pas met optreden als hij erbij neervalt, dus ook in 2018 tourt deze veteraan met zijn band Dub Vision de wereld rond alsof hij nog maar twintig is. Nieuwe cd: Live in Europe!  Don Carlos weet al 46 jaar zijn stempel op de roots-reggae te drukken. Als medeoprichter van Black Uhuru behaalde hij grootse successen met het debuutalbum ‘Love Crisis’, later opnieuw uitgebracht als ‘The Black Sounds of Freedom’.

Ondanks deze successen besloot Don Carlos solo te gaan en wist met zijn melodieuze roots-reggae vooral begin jaren 80 vele hits te scoren, zoals ‘Late Night Blues’, ‘Nice Time Tonight’, ‘Johnny Big Mouth’ en ‘Spread Out’. In 1989 keerde hij weer met de originele Black Uhuru-bezetting terug op de planken, bracht vier absolute klassiekers uit en besloot in 1994 wederom solo verder te gaan. Talloze platen verder weet Don Carlos met zijn band Dub Vision nog steeds van geen ophouden

Don Carlos weet al 34 jaar zijn stempel op de roots-reggae te drukken. Als medeoprichter van Black Uhuru behaalde hij grootse successen met het debuutalbum ‘Love Crisis’, later opnieuw uitgebracht als ‘The Black Sounds of Freedom’.

 

Ondanks deze successen besloot Don Carlos solo te gaan en wist met zijn melodieuze roots-reggae vooral begin jaren 80 vele hits te scoren, zoals ‘Late Night Blues’, ‘Nice Time Tonight’, ‘Johnny Big Mouth’ en ‘Spread Out’. In 1989 keerde hij weer met de originele Black Uhuru-bezetting terug op de planken, bracht vier absolute klassiekers uit en besloot in 1994 wederom solo verder te gaan. Talloze platen verder weet Don Carlos met zijn band Dub Vision nog steeds van geen ophouden.

fb_event_button

SEE HIM LIVE IN POPSHOP ROTTERDAM (grote kerkplein70)

donr

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com