Home

Events

DAVID HINDS

  • Date: March 19, 2016
  • Location: GROUNDS | ROTTERDAM
  • Venue: DAVIDS HINDS(steelpulse) live on Soundsystem
  •  Buy Tickets

19 maart 2016

21.00

David Hinds (Steel Pulse) Soundsystem

 

David Hinds (de bandleider en zanger van Steel Pulse) komt naar Podium Grounds! Deze nog altijd even charismatische frontman en zanger/gitarist komt onder de naam David Hinds (Steel Pulse) Soundsystem de boel op zijn kop zetten. De legendarische Grammy Award winning reggaeband Steel Pulse is één van de grootste UK-bands in het genre en met klassiekers als ‘True Democracy’ en ‘Handsworth Revolution’ voegden de Britse Rastafarians flink wat positieve vibes aan de geschiedenis van de UK Reggae scene toe.

Verwacht een lange avond met reggae klassiekers. David (bijnaam: “Dred”) Hinds speelt nog altijd even bevlogen als in de begindagen eind jaren 70, met het hart op de juiste Rastafari plek.

Leuk feitje: Steel Pulse was één van Bob Marley’s favoriete reggaebands en in 1985 stond Steel Pulse op Pinkpop.

Documentaire
Ook Steel Pulse, krijgt nu ook eindelijk een carrière overspannende documentaire. Helaas zijn de financiën voor ‘Dreadtown‘ nog niet echt rond en werd een crowdfunding campagne opgestart waar ook u uw steuntje kan bijdragen.

De film, die ergens eind 2016 moet verschijnen, wordt geregisseerd door de Israëlische regisseur Yoni Gal en Hollywoodacteur Danny Glover zal de commentaarstem leveren. Daarnaast werden een waaier aan uiteenlopende gasten geïnterviewd gaande van Snoop Dogg, Linton Kwesi Johnson, Tiken Jah Fakoly en Burning Spear over Red Hot Chilli Peppers drummer Chad Smith, John ‘Johnny Rotten’ Lydon, Michael Franti en Billy Idol tot Rita Marley, Ziggy Marley, Chris Blackwell en zelfs The Simpsons bedenker Matt Groening.

Zoals we hierboven al vermeldden is de financiering van de film nog verre van rond (de band moet nog op zoek naar zowat 40000 US dollar) en alle hulp is dan ook welkom.

Meer informatie over de documentaire en de campagne en een eerste veelbelovende teaser vindt u op:  https://www.indiegogo.com/projects/dreadtown#/

 

https://www.youtube.com/watch?v=3XWKfWbi-Q4

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com