Home

Events

alpha blondy

  • Date: May 14, 2014
  • Time:08:30
  • Location: DE-OOSTERPOORT | GRONINGEN
  • Venue: ALPHA BLONDY AND THE SOLAR SYSTEM
  •  Buy Tickets

Alpha Blondy & The Solar System

Kaartverkoop start zaterdag 15 februari via: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

De Ivoriaanse reggaester Alpha Blondy (Seydou Koné) komt samen met zijn 12-koppige band The Solar System de zon naar Groningen brengen. Sinds zijn debuutalbum ‘Jah Glory’ (1983) scoorde hij hits als ‘Jerusalem’, ‘Apartheid Is Nazism’ en ‘Brigadier Sabari’. Hij zingt in het Afrikaans dialect, Engels, Frans en af en toe zelfs in het Hebreeuws. Mede door zijn veeltaligheid is hij geliefd over de hele wereld en bovendien in Afrika nog steeds hét reggae icoon.

Voor zijn studie trok hij van Ivoorkust naar New York, waar hij in aanraking kwam met de muziek van Burning Spear en Bob Marley. Daarvoor luisterde hij naar bands als Deep Purple en The Beatles en al deze elementen komen terug in zijn muziek, evenals zijn Afrikaanse roots.  Blondy zingt over ‘peace and unity’ en stelt maatschappelijke issues aan de kaak, maar doet dit altijd met een positieve insteek.  Verwacht dan ook een hoop ‘good  vibes’ en aanstekelijke energie van Alpha Blondy & The Solar System tijdens een liveoptreden. Het meeste recente album ‘Mystic Power’ verscheen vorig jaar.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/WcqK9Ls7Eos” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com