Home

Events

ALPHA BLONDY @PAARD

  • Date: May 22, 2016
  • Location: PAARD VAN TROJE | DENHAAG
  • Venue: ALPHA BLONDY & SOLAR SYSTEM
  •  Buy Tickets

fb_event_button

Voorprogramma: JamJam Sound.

De Ivoriaanse Alpha Blondy is hét reggae-icoon van Afrika en volgens velen Bob Marley’s enige echte troonopvolger. De ‘king of reggae’ is dan ook zijn grote inspiratiebron, wat duidelijk terug te horen is in zijn nummers. Zo heeft hij samen met zijn 12-koppige band The Solar System meerdere nummers van Marley gecoverd, weliswaar in het Frans.

Rasta-roots uit Afrika
Blondy’s muziek blijft sterke rastaroots hebben, maar is behoorlijk divers door de vele verschillende nationaliteiten van zijn bandleden. Zelf zingt hij niet alleen in het Engels en Frans; ook het Dioula (een West-Afrikaans dialect) en het Hebreeuws worden niet geschuwd. Laatstgenoemde taal leerde hij van zijn oma, die hem bovendien de bijnaam ‘Blondy’ meegaf.

19 and counting

https://www.youtube.com/watch?v=aGCV1nqdPz0
Sinds zijn debuutplaat Jah Glory in 1983, heeft de rasartiest al meer dan twintig albums uitgebracht met als meest recente release het goed ontvangen Mystic Power.

‘For this spry sixty-year-old, peppering his reggae with a liberal dose of rock works like a tonic.’Washington Post

Voorprogramma: JamJam Sound
In 2013 werd JamJam Sound opgericht in Den Haag. Hun doel? De “sweet vibes” verspreiden die reggae te bieden heeft! Met hun muzikale selectie probren ze de luisteraar altijd een goede tijd te bezorgen. The Sound bestaat uit drie leden: Junior Don, Wyrie & Litu.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com