22 NOV 2011 |ALBOROSIE & SHENGEN CLAN + DANAKILL |OFFCORSO ROTTERDAM


<ORDER TICKETS HERE
DINSDAG 22 NOVEMBER 2011
ALBOROSIE & THE SHENGEN CLAN
LIVE IN OFFCORSO
DOORSOPEN: 20.00
SHOWTIME : 21.00 UUR
TICKETS VVK 25 EURO ex fee
TICKETS AT : Velvet,Plato,alle 400 Primera Winkels in NL en via www.reggaeholland.com
INFO : communicatie@off-corso.nl en www.reggaeholland.com

Alborosie Reggae gone international for real! Na het succes van Gentleman, is Alborosie de tweede Europese reggae artiest die het internationaal maakt en net als onze Duitse vriend is Alborosie een blanke Rasta. Daarmee houden de overeenkomsten wel grotendeels op. Alborosie heet eigenlijk Alberto Dascola en komt uit Sicilië, Italië.

In 1993 begint hij de reggaeband Reggae National Tickets, die in Italië veel succes hebben. Dankzij dit succes komt hij een paar keer naar Jamaica, waar hij in 2001 blijft hangen. Hij werkt een paar jaar als studio engineer voor de Gee-Jam studio’s, waar hij met veel internationale artiesten werkt, maar zijn eigen muzikale carrière blijft lokken. In 2006 neemt hij het nummer ‘Herbalist’ op wat een grote reggae hit wordt. Hierna volgt ‘Kingston Town’ waarvan hij al minstens 500 dubplates heeft opgenomen, wat wel wat zegt over zijn populariteit in de dance. . Hoe het zit met het bijbehorende album is echter een beetje onzeker. Officieel aangekondigd voor 2007, is ‘Soul Pirate’ op het moment van schrijven nog steeds niet uitgekomen.Alborosie & Shang Yeng Clan deh yah! Reken maar.

 Deze man is de rijzende ster en hype van het moment. Wie had twee jaar geleden durven denken dat een Siciliaan stormender hand Jamaica ging innemen. Maar dat mag niet verbazen want een heel contigent niet Jamaicanen klopt dezer dagen met succes op de poorten van fort Reggae. Alborosie presteert het om met zijn groep Reggae National Tickets de eerste Italiaanse band op Sunsplash en Sumfest te zijn. Hij blijft er hangen om de Geejam Studio van John Baker (ex PM Dawn) te managen en zal er met sterren als Wycliff Jean (The Fugees), Angie Stone en Sisqo werken. Niet veel later, voor het eerst onder de naam Alborosie, cut hij samen met Kymani Marley. Maar de bom slaat pas werkelijk in met zijn song ‘Herbalist’, door David Rodigan verkozen als beste song van 2006. En aan Fadda Rodigan’s oordeel twijfelt niemand.

Alborosie noemt zichzelf “The Soul Pirate”. En dit kan kloppen, want hij bezit een zeer mooie stem: soulfull, maar juist ruw genoeg en met een onontbeerlijk snuifje cocosmilk om het licht te maken. Alborosie heeft Jamaica’s erfgoed opgezogen en weet als geen ander de ruwe vibes te vermengen met ‘rub a dub’ en melodie. Hij levert daarbij ook nog eens zinnige teksten af, getuige daarvan ‘Kingston Town’. Alborosie deh yah fi sure! And guess what: in geen mijlen een “shadda up your face” accent te bespeuren.


Leave a Reply

Your email address will not be published.