Home

News

19 july 2010 |capleton & davidhouse | off-corso rotterdam

No Comments old holland

+ CULCHA KNOX, JAH THUNDER,MOSES-I AND THE PROPHECY BAND


Capleton is samen met Sizzla, Anthony B en Buju Banton bepalend voor de conscious dancehall. De Jamaicaan, ook wel ‘The Prophet’ genoemd, wordt beïnvloed door Bob Marley, Bunny Wailer en Peter Tosh en maakt in 1989 zijn stormachtige entree in de Jamaicaanse dancehall scene. Deze wordt dan nog gekenmerkt door een hoog ‘slackness’ gehalte: grove sexueel expliciete teksten, die niks aan de verbeelding overlaten.
In de jaren 90 is Capleton een van de artiesten die de klassieke roots reggae nieuw leven in blaast door deze te mixen met zangstijlen en ritmes uit de dancehall en meer de nadruk te leggen op spirituele, Rastafari thema’s.

Als Rastafari zijnde praat Capleton nu over het leven, geschiedenis en de toekomst. Hij weet nu dat het leven niet alleen om geld, seks en materiële dingen draait, en raadt de jeugd aan om naar muziek te luisteren. Naar zijn mening is muziek een natuurlijke bron, want zelfs je honger en dorst kun je lessen met muziek.

Tickets zijn vanaf zaterdag 10 in april in de voorverkoop verkrijgbaar via de website, alle 400 Primera winkels in Nederland, en in Rotterdam ook bij Plato (Meent) en Velvet Music (Oude binnenweg)

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com